Samiti i Diasporës

Në sallën UNESCO të Muzeut Historik Kombëtar ku u zhvillua një prej paneleve të Samitit të Diasporës i cili për herë të parë u organizua në Tiranë. Samiti i Diasporës mblodhi në kryeqytet shoqata shqiptare, personalitete të shquara dhe bashkëkombës nga të gjitha kontinentet. Synimi është krijimin e një urë solide bashkëpunimi, komunikimi e ndërveprimi, në të mirë të ruajtjes dhe forcimit të lidhjeve mes komunitetit shqiptar në botë, si me Shqipërinë, ashtu edhe me vendet ku ata jetojnë. Ky takim është një rasti i veçantë për të diskutuar mbi sfidat me të cilat përballen shqiptarët kudo gjenden. Synim tjetër i këtij Samiti është dhe dhënia e një impulsi konkret e pozitiv rolit e përpjekjeve të Diasporës për të kontribuar direkt në zhvillimet sociale, ekonomike e politike në Shqipëri.

15110975_1132200016827499_6309573898673378588_o 15068502_1132200020160832_4841960671222380119_o 15167483_1132200206827480_2652782443791307424_o 15167439_1132200173494150_7610576634600586706_o

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

error: Content is protected !!