Një tjetër grup nxënësish nga shkolla “Lidhja e Prizrenit” vizitojnë Muzeun Kombëtar dhe bëhen pjesë e projektit Arkeologu i vogël

“Arkeologu i vogël”, ky projekt i inicuar nga Sektori i Programeve Edukative pranë Muzeut Historik Kombëtar, këtë herë priti fëmijë nga shkolla 9-vjeçare “Lidhja e Prizrenit”. Fëmijët, përgjithësisht nxënës të interesuar për historinë dhe arkeologjinë, të shoqëruar edhe nga dy mësuese të tyre, si fillim bënë një guidë në muze. Ata u njohën imtësisht me Pavijonin e Lashtësisë dhe me objektet e zbuluara në vite prej ekspeditave arkeologjike. Më pas nxënësit u drejtuan për në atrium ku zhvilluan pjesën tjetër të aktivitetit, e që kishte të bënte me imitimin e gërmimeve dhe gjetjen e objekteve antike. Pas gërmimeve fëmijët vizatuan objektet të cilat i kishin gjetur vetë. Qëllimi i këtij aktiviteti është, që fëmijë të moshave të ndryshme të vijnë në muze dhe të njihen më nga afër me historinë e vëndit tonë. Konkretisht, projekti në fjalë i njeh nxënësit me procesin e gërmimeve që bëjnë arkeologët gjatë ekspeditave të tyre në terren.

16387336_1395918803804222_6518275560069781072_n 16388014_1395918823804220_7741943500462935962_n 16473567_1395918893804213_3350115687401068785_n

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

error: Content is protected !!