Fëmijët e Institutit të Nxënësve që nuk Dëgjojnë në Tiranë, vizitojnë Muzun!

Në kuadër të programit #EdukimipërmesKulturës, sot, #MuzeuHistorikKombëtar pati vizitorë tepër specialë. Ata ishin fëmijët e Institutit të Nxënësve që nuk Dëgjojnë në Tiranë, të cilët u njohën me qytetërimin e lashtë shqiptar, me periudhat historike të popullit shqiptar. Fëmijët me aftësi të kufizuar në dëgjim arritën të bëhen pjesë e historisë së tyre, të bëhen pjesë e trashëgimisë së tyre, si çdo njeri tjetër. Muzeu Historik Kombëtar është mikpritës dhe i arritshëm për njerëzit me aftësi të kufizuara, për ta vizituar dhe për të punuar në të. Bashkëpunimet midis Muzeut Historik Kombëtar dhe Institutit të Nxënësve që Nuk Dëgjojnë kanë si objekt të tyren integrimin në shoqëri të fëmijëve me aftësi ndryshe. Ky bashkëpunim ka për qëllim të mbështesë personat me aftësi të kufizuara, për të pasur akses në të gjitha sferat e jetës, si në qendrat kulturore ashtu dhe në qendra të tjera publike. Muzeu Historik Kombëtar vazhdon të jetë gjithëpërfshirës në veprimtaritë që organizon duke bërë të mundur që edhe këta fëmijë të bëhen pjesë e historisë së tyre, të bëhen pjesë e trashëgimisë së tyre si çdo person tjetër.

23755596_1747406121988820_5443626208280045079_n 23926559_1747405768655522_8626450120453189810_o 23737926_1747405615322204_5734060536307777000_o 23826056_1747405525322213_3256686469134530906_o 23926175_1747405445322221_8037244152403493862_o

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

error: Content is protected !!