Muzetë historike, lind një rrjet i Adriatikut që do të lidhë Tiranën me Barin dhe Salenton

 Kultura vihet në lëvizje për të kryer projekte të përbashkëta në një rrjet të muzeve në një dimension të ri ndërkufitar të muzeve.
Kjo ishte tema e takimit, “Puglia dhe Shqipëria për një rrjet Adriatik të Muzeve Historike” ndërmjet Muzeut Historik Kombëtar, Museo Civico di Bari dhe Polo Bibliomuseale të Rajonit të Pulias nën kujdesin e Fondacionit Gramsci në Pulia. Qëllimi i kësaj marrëveshjeje është që të fillohet promovimi i përbashkët i njohurive të iniciativave historike nëpërmjet përgatitjes së ekspozitave dhe promovimin e projekteve kërkimore, duke e imagjinuar Adriatikun jugor si një distrikt të vërtetë kulturor, në të cilin integrohen ndërmarrjet e nismave të përbashkëta të pranishme në territore të ndryshme, duke marrë pjesë së bashku me thirrjet evropiane.
Në takimin e datës 26 korrik 2018, koordinuar nga Natale Parisi, përfaqësues i Fondacionit Gramsci, morrën pjesë Silvio Masselli, Këshilltar për kulturën dhe turizmin në komunën e Barit; Dorian Koçi, Drejtor i Muzeut Historik Kombëtar; Luigi De Luca, Koordinator i Polo Bibliomuseale të Rajonit të Pulias dhe Drejtor i Muzeut Castromedian të Leçes; Luigi Masella, Drejtor i Fondacionit Gramsci në Pulia; Ledia Mirakaj, përfaqësuese e Ministrisë Shqiptare të Kulturës në Itali; si edhe Francesco Carofiglio, përfaqësues i Museo civico di Bari.
Delegacioni shqiptar zhvilloi një takim edhe me Maria Piccarreta, Mbikëqyrëse e Arkeologjisë për Provincat e Brindisit, Leçes dhe Tarantos, edhe me Emilia Manozzi, Drejtoreshë e Polo Biblio Museale në Brindizi në ambientet e Museo Sigismondo Castromediano në Leçe.

38033438_2078497935546302_6520957513037250560_o 38246172_2078496938879735_830389934786347008_o 38071694_2078497202213042_2619722015229083648_o38273588_2078497242213038_4822734260311949312_o 38065430_2078497475546348_3153061476269293568_o 38212412_2078497612213001_7585084576003784704_o 38072381_2078497752212987_1386429728210026496_o 38226998_2078497802212982_6570964852351696896_o 38071396_2078497848879644_4788408572444672000_o

 

 

 

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

error: Content is protected !!