Muzeu Historik Kombëtar pret dy deputetë francezë

Sot, Muzeu Historik Kombëtar u vizitua nga dy deputetët francezë Znj. Liliana Tanguy, nënkryetare e Komisionit të Punëve të Jashtme dhe Anëtare e Grupit të Miqësisë Francë-Shqipëri të Asamblesë Kombëtare, dhe Z. Jacques Maire, nënkryetar i Komisionit të Punëve të Jashtme të Asamblesë Kombëtare. Deputetët francezë, të shoqëruar edhe nga Ambasadorja e Francës në Shqipëri, Znj. Christina Vasak dhe Znj. Teuta Vodo, Zëvendësministre e Drejtësisë, u pritën nga drejtori i Muzeut Historik Kombëtar Dr. Dorian Koçi dhe treguan një interes të veçantë për të mësuar më shumë rreth historisë së Shqipërisë. Deputetët u shprehën entuziastë për vizitën e tyre në pavijonet e Muzeut Historik Kombëtar dhe shprehën vlerësimin e tyre për historinë e popullit shqiptar që nga kohët më të lashta e deri më sot.
“Me rastin e vizitës miqësore dhe të bukur, ju falenderoj në emër të Asamblesë Kombëtare të Francës, për rastin për të marrë njohuri të Trashëgimisë Kulturore e historike të Shqipërisë. Një pjesë e kësaj trashëgimie është shumë e rëndë nga pushtimi dhe nga lufta për çlirim. Duhet njohur për tu çliruar dhe duhet parë nga e ardhmja”, u shpreh z. Jacques Maire.
“Falenderoj shumë drejtorin dhe personelin për këtë vizitë shumë të pasur të historisë dhe kulturës të popullit shqiptar. Kjo lejon të afrojë dy popujt tonë në miqësinë e tyre dhe të intensifikojë marrëdheniet e tyre”, u shpreh znj. Liliana Tanguy.

53833953_2454389204623838_5080783308569182208_o 53850166_2454389141290511_980173753843449856_o 54212959_2454389074623851_151427528811085824_o 53792677_2454389004623858_6255597068937592832_o 54432258_2454388934623865_6632685675583897600_o 53918269_2454389524623806_6874767336809693184_o 53781541_2454389454623813_2754536876827213824_o 53253939_2454389407957151_6635114848956973056_o 54041421_2454389321290493_3512281910862675968_o

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

error: Content is protected !!