“Arkeologu i Vogël” pret fëmijët e Kampit veror të Qendrës së Kurseve “Epa center”

Të dashur fëmijë, kudo që ndodheni
👉Ejani në Muzeun Historik Kombëtar!
➡️ “Arkeologu i Vogël” ju pret edhe gjatë sezonit veror.
Sot, ishin fëmijët e Kampit veror të Qendrës së Kurseve “Epa center” në Tiranë për të mësuar si të zbulojnë objektet e lashtësisë.
➡️ “Arkeologu i vogël” është një projekt, i cili ka si qëllim të bëjë pjesë të gërmimeve arkeologjike fëmijët nga mosha 7-11 vjeç dhe përdorimi i mjeteve arkeologjike dhe teknikave të gërmimit u jep mundësinë nxënësve të jenë arkeologë për një ditë dhe të bëjnë zbulimet e tyre për epokat kryesore historike në Shqipëri.
➡️ Fëmijët bënë një guidë në Pavijonin e Lashtësisë.
➡️ Më pas vijuan me gërmimet dhe në pëfundim plotësuan fjalëkryqin me fjalë nga arkeologjia dhe vizatuan objekte dhe mozaikë që panë në Pavijonin e Lashtësisë.
Qëllimi i këtij aktiviteti është, që fëmijë të moshave të ndryshme të vijnë në muze dhe të njihen më nga afër me historinë e vendit tonë. Konkretisht, projekti në fjalë i njeh nxënësit me procesin e gërm imeve që bëjnë arkeologët gjatë ekspeditave të tyre në terren.

67468603_2698279843568105_5720078848297533440_o 67164320_2698279583568131_4834424804809375744_o 67668310_2698279490234807_6830548986345029632_o67170810_2698280063568083_3204428284402073600_o 67148791_2698279943568095_363987831112073216_o

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

error: Content is protected !!