Ndërtimi i partneriteteve të suksesshme midis Muzeut Historik Kombëtar dhe Universitetit të New York-ut Tiranë

Sot, në mjediset e Muzeut Historik Kombëtar u nënshkrua një Memorandum Mirëkuptimi për zbatimin e projekteve të përbashkëta ndërmjet Muzeut Historik Kombëtar dhe Universitetit të New York-ut Tiranë.
Gjatë ceremonisë, Drejtori i Muzeut Historik Kombëtar, Dr. Dorian Koçi dhe Rektori i Universitetit të New York Tirana, Prof. Dr. Ismail Kocauysufoğlu, theksuan se, projektet që do të realizojmë synojnë në hapjen e ekspozitave të përkohshme në mjediset e Muzeut Historik Kombëtar-Tiranë dhe të Universitetit të New York-ut Tiranë ku nëpërmjet dokumenteve arkivore, fotografive, objekteve, filmave dokumentarë dhe kronikave filmike do të japin një panoramë të përgjithshme për personalitetet dhe ngjarjet e rëndësishme historike të popullit shqiptar.
Në përfundim të fjalëve të rastit të dy titullarët e institucioneve nënshkruan një Memorandum Mirëkuptimi për zbatimin e projekteve të përbashkëta.Këto projekte synojnë të realizojnë botime, konferenca shkencore, ekspozita, aktivitete dhe projekte të përbashkëta, të cilat do t’i shërbejnë shkëmbimit të eksperiencave të ndërsjellta ndërmjet dy institucioneve. Memorandumi i Bashkëpunimit synon të maksimizojë potencialin që muzetë dhe universitetet të punojnë së bashku për qëllime të dobishme të ndërsjella.

70183137_2806173362778752_4826074757025759232_o 69803663_2806173236112098_3388472825651134464_o 71270963_2806173102778778_2144480246089383936_o

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

error: Content is protected !!