“Trashëgimia jonë Kulturore në penelin e piktorëve evropian”

Në kuadër të Ditëve të Trashëgimisë Evropiane dhe 29 Shtatorit – Ditës Kombëtare të Trashëgimisë në ambientet e Muzeut Historik Kombëtar u organizua ekspozita me titull: “Trashëgimia jonë Kulturore në penelin e piktorëve evropian”.

Kjo ekspozitë u organizua nga Muzeu Historik Kombëtar në kuadër të aktiviteteve të shumëllojshme që janë ndërmarrë gjatë kësaj jave kulturore.
Në kuadër të aktivitetit referoi Drejtori i Muzeut Historik Kombëtar, Dr. Dorian Koçi, i cili u shpreh se: “Kjo ekspozite është një pasqyrim i qartë se vendi ynë ishte në fokusin e artistëve Evropian më në zë të kohës siç pasqyrohet në këtë ekspozite dhe se e shkuara, e tashmja por dhe perspektiva jonë e ardhme është e lidhur ngushtë me familjen e madhe Evropiane pasi vendi ynë dhe trashëgimia e tij kulturore janë të lidhur ngushtësisht me kulturën Evropiane ashtu siç pasqyrohet dhe në këto vepra artistike”

71857675_2837573589638729_721906319384117248_o 71751172_2837573319638756_3826159237545852928_o 70860224_2837573169638771_6826160027984723968_o71044936_2837573032972118_2921277076445069312_o 71736321_2837573692972052_6309804319331844096_o

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

error: Content is protected !!