“Feminiteti”

Coordinamento Donne nel Mondo dhe Muzeu Historik Kombëtar ju fton ditën e mërkurë, datë 02 Tetor 2019, ora 18.00, në hapjen e ekspozitës “Feminiteti”, ekspozitë fotografike me fotografi të Giuditta Martinicchio dhe Matteo Montaperto.

Seria fotografike e krijuar nga Giuditta Martinicchio posaçërisht për këtë ekspozitë dhe me titull Feminitet paraqitet si një seri portretesh të larmishme ku fytyrat e grave të karakterizuara nga mosha, pamja fizike dhe shprehja, na japin një pamje të pasur të feminitetit, e cila ka një efekt inciziv tipar i përbashkët: shkëputja nga vizioni stereotipik i një gruaje të krijuar sot nga media sociale.

Projekti i Matteo Montaperto me titull Braktisja na jep një dëshmi të vlefshme për dhimbjen, shpesh e fshehur me këmbëngulje, se disa gra përjetojnë pas ekspozimit ndaj dhunës fizike, verbale dhe psikologjike. Të vendosur kundër sfondit të vendeve të braktisura italiane, të shtënat, megjithatë, tregojnë në të njëjtën kohë aftësinë për të kapërcyer këto tragjedi të brendshme falë forcës së tyre të shpirtit.

Ekspozita nga ana tjetër shoqërohet gjithashtu nga një kompozim i ri muzikor, me titull Feminitet. Pjesa instrumentale, e kompozuar dhe e rregulluar nga Federico Monsellato, falë një loje të zgjuar midis telave, timpani dhe piano krijon ambientin perfekt për të shijuar këto vepra. Kurator i ekspozitës është Dr. Sara Wielich.

Ju mirëpresim më datë 02 Tetor 2019, ora 18.00, në ambientet e Sallës së madhe të ekspozitave në Muzeun Historik Kombëtar!

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

error: Content is protected !!