Njoftime

Sot, u zhvillua pjesa e tretë dhe përmbyllëse e konferencës shkencore me temë “Shqiptarët në Luftën e Dytë Botërore”

Kjo tryezë e përbashkët shkencore, e cila filloi punimet e saj ditën e martë, pati si qëllim diskursin në një rrafsh akademiko-shkencor të pasqyrimit të kësaj periudhe historike dhe u organizua nga Instituti i Historisë pranë Akademisë së Studimeve Albanologjike në bashkëpunim me Muzeun Historik Kombëtar. Tematika e ditës së sotme ishte “Shqiptarët dhe Aleatët …

Sot, u zhvillua pjesa e tretë dhe përmbyllëse e konferencës shkencore me temë “Shqiptarët në Luftën e Dytë Botërore” Read More »

Sot, në Muzeun Historik Kombëtar u mbajt dita e dytë e konferencës shkencore me temë “Shqiptarët në Luftën e Dytë Botërore”

Kjo tryezë e përbashkët shkencore, e cila filloi punimet e saj ditën e djeshme, ka për qëllim diskursin në një rrafsh akademiko-shkencor të pasqyrimit të kësaj periudhe historike dhe organizohet nga Instituti i Historisë pranë Akademisë së Studimeve Albanologjike në bashkëpunim me Muzeun Historik Kombëtar. Tematika e ditës së sotme ishte “Statusi juridiko-kushtetues i shtetit …

Sot, në Muzeun Historik Kombëtar u mbajt dita e dytë e konferencës shkencore me temë “Shqiptarët në Luftën e Dytë Botërore” Read More »

Në ambientet e shkollës 9-vjeçare “Vëllazërimi”, Tiranë, u zhvillua aktiviteti dedikuar Luftës së Dytë Botërore.

Në kuadër të 75-vjetorit të Çlirimit të Atdheut, Muzeu Historik Kombëtar në bashkëpunim me shkollën 9-vjeçare “Vëllazërimi” organizuan një leksion të hapur. Nxënësve të shkollës iu prezantua periudha e Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtar, ku u vu theksi edhe mbi rolin dhe kontributin e fëmijëve gjatë Luftës ANÇ. Aktiviteti u mbyll me pjesë nga filmat shqiptarë, me …

Në ambientet e shkollës 9-vjeçare “Vëllazërimi”, Tiranë, u zhvillua aktiviteti dedikuar Luftës së Dytë Botërore. Read More »

07 Nëntor 2019, ora 10.30 nhapet ekspozita “Dekorata dhe medalje”

Muzeu Historik Kombëtar dhe Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave të Shtetit ju ftojnë nesër, datë 07 Nëntor 2019, ora 10.30 në hapjen e ekspozitës “Dekorata dhe medalje”. Në ekspozitorë gjenden dekorata dhe medalje të cilat u janë akorduar personaliteteve shqiptarë dhe të huaj për merita të jashtëzakonshme për lartimin e kombit shqiptar dhe të Shqipërisë. …

07 Nëntor 2019, ora 10.30 nhapet ekspozita “Dekorata dhe medalje” Read More »

Projekti “Arkeologu i vogël”, nxënësit e shkollës 9-vjeçare “Jeronim De Rada” vizitojnë Muzeun Historik Kombëtar

Fëmijët të shoqëruar edhe nga mësueset e tyre, si fillim bënë një guidë në muze. Ata u njohën imtësisht me Pavijonin e Lashtësisë dhe me objektet e zbuluara në vite prej ekspeditave arkeologjike. Më pas nxënësit u drejtuan për në atrium ku zhvilluan pjesën tjetër të aktivitetit, që kishte të bënte me imitimin e gërmimeve …

Projekti “Arkeologu i vogël”, nxënësit e shkollës 9-vjeçare “Jeronim De Rada” vizitojnë Muzeun Historik Kombëtar Read More »

U mbajt konferenca shkencore me temë “Shqiptarët në Luftën e Dytë Botërore”

Sot, në Muzeun Historik Kombëtar u mbajt konferenca shkencore me temë “Shqiptarët në Luftën e Dytë Botërore”. Kjo tryezë e përbashkët shkencore e cila do të mbahet në një hapësirë kohore prej tre ditësh përkatësisht në datat 5, 6 dhe 7 nëntor ka për qëllim diskursin në një rrafsh akademiko-shkencor të pasqyrimit të kësaj periudhe …

U mbajt konferenca shkencore me temë “Shqiptarët në Luftën e Dytë Botërore” Read More »

Sot, në Muzeun Historik Kombëtar u promovua filmi dokumentar “Saga e Dinejve”.

Ky film dokumentar ka për skenarist z. Lia Rama dhe z. Enver Kushi. Regjia i përket Mjeshtrit të Madh, z. Kujtim Gjonaj dhe drejtor fotografie z. Spartak Papadhimitri. Dokumentari flet për familjen e Dinejve, një familje e rëndësishme dhe e madhe çame. Dinastia e Dinejve zë fill me Abedin Pashë Dino, i cili ka qenë …

Sot, në Muzeun Historik Kombëtar u promovua filmi dokumentar “Saga e Dinejve”. Read More »

“Yjet e Ramicës”

Muaji nëntor është muaji i festave kombëtare. Në kuadër të 75-vjetorit të çlirimit të atdheut në Muzeun Historik Kombëtar mes studiuesish dhe dashamirës u promovua një libër me vlera historike, “Yjet e Ramicës” i autorit Prof. Dr. Bernard Zotaj. Fjala e hapjes u bë nga vetë autori i librit, z.Bernard Zotaj, i cili u shpreh …

“Yjet e Ramicës” Read More »

“Arkeologu i vogël” në Lushnje.

Muzeu Historik Kombëtar në bashkëpunim me Muzeun Historik Lushnje, organizoi projektin “Arkeologu i vogël”. Nxënës të shkollës 9-vjeçare “Skënder Libohova”, Lushnje, u bënë pjesë e një prej aktiviteteve edukative të Muzeut Historik Kombëtar me titull “Arkeologu i vogël”. “Arkeologu i vogël” është një projekt ku mësohen hapat e parë të kërkimeve arkeologjike. Të udhëzuar nga …

“Arkeologu i vogël” në Lushnje. Read More »

“Kronikë lufte e qytetit pa luftë (Kukës 1999)”

Dje, në Muzeun Historik Kombëtar u promovua libri “Kronikë lufte e qytetit pa luftë (Kukës 1999)” e autorit Bashkim Shala. Ky aktivitet u organizua nga Ambasada e Republikës së Kosovës në Shqipëri, Unionit të Gazetarëve Shqiptarë dhe Muzeut Historik Kombëtar. Libri “Kronikë lufte e qytetit pa luftë” është një përmbledhje shkrimesh të botuara më parë …

“Kronikë lufte e qytetit pa luftë (Kukës 1999)” Read More »

error: Content is protected !!