aktiviteteDheNjoftime

Muzeu Historik Kombëtar vazhdon me aktivitetet edukative-argëtuese me fëmijët e familjeve të dëmtuara nga tërmeti.

Muzeu Historik Kombëtar shkoi aty ku ndodhen fëmijët e prekur nga tërmeti i 26 nëntorit. Për të kthyer sado pak buzëqeshjen fëmijëve që ndodhen në hotel “Casa” në Durrës, por edhe të gjithëve banorëve aty, Muzeu Historik Kombëtar prezantoi projektet “Muzeu Lëvizës” dhe “Arkeologu i vogël”. Fëmijët kaluan disa orë duke u njohur me historikun …

Muzeu Historik Kombëtar vazhdon me aktivitetet edukative-argëtuese me fëmijët e familjeve të dëmtuara nga tërmeti. Read More »

Ekspozitë fotografike me rastin e 100-vjetorit të “Weimarer Bauhaus“

Me rastin e 100-vjetorit të “Weimarer Bauhaus“ Ambasada e Republikës Federale të Gjermanisë në Tiranë, në bashkëpunim me Muzeun Historik Kombëtar do të përmbyllë sot ekspozitën fotografike me subjekt arkitekturën, me autor fotografin berlinez Jean Molitor. Pamjet e fiksuara në Gjermani dhe në botë hedhin dritë mbi arkitekturën e periudhës moderne në aspekte nga më …

Ekspozitë fotografike me rastin e 100-vjetorit të “Weimarer Bauhaus“ Read More »

Muzeu Historik Kombëtar vazhdon me aktivitetete edukative-argëtuese me fëmijët e familjeve të dëmtuara nga tërmeti.

Muzeu Historik Kombëtar shkoi aty ku ndodhen fëmijët e prekur nga tërmeti i 26 nëntorit. Për të kthyer sado pak buzëqeshjen fëmijëve që ndodhen në hotel “Fafa” në Golem, por edhe të gjithëve banorëve aty, Muzeu Historik Kombëtar prezantoi projektet “Muzeu Lëvizës” dhe “Arkeologu i vogël”. Fëmijët kaluan disa orë duke u njohur me historikun …

Muzeu Historik Kombëtar vazhdon me aktivitetete edukative-argëtuese me fëmijët e familjeve të dëmtuara nga tërmeti. Read More »

Marrëveshja e Bashkëpunimit midis Autoritetit për Informimin mbi Dokumentet e Ish-Sigurimit të Shtetit dhe Muzeut Historik Kombëtar

Sot, në mjediset e Muzeut Historik Kombëtar u nënshkrua Marrëveshja e Bashkëpunimit midis Autoritetit për Informimin mbi Dokumentet e Ish-Sigurimit të Shtetit dhe Muzeut Historik Kombëtar, mes znj. Gentiana Sula, Kryetare e Autoritetit dhe z. Dorian Koçi, Drejtor i Muzeut. Objekt i marrëveshjes është institucionalizimi i marrëdhënieve të bashkëpunimit të ndërsjellë, për mbështetjen e kërkimit …

Marrëveshja e Bashkëpunimit midis Autoritetit për Informimin mbi Dokumentet e Ish-Sigurimit të Shtetit dhe Muzeut Historik Kombëtar Read More »

Muzeu Historik Kombëtar vazhdon me aktivitetete edukative-argëtuese me fëmijët e familjeve të dëmtuara nga tërmeti.

Muzeu Historik Kombëtar shkoi aty ku ndodhen fëmijët e prekur nga tërmeti i 26 nëntorit. Për të kthyer sado pak buzëqeshjen fëmijëve që ndodhen në hotel “Aler”, Golem, por edhe të gjithëve banorëve aty, Muzeu Historik Kombëtar prezantoi projektet “Muzeu Lëvizës” dhe “Arkeologu i vogël”. Fëmijët kaluan disa orë duke u njohur me historikun e …

Muzeu Historik Kombëtar vazhdon me aktivitetete edukative-argëtuese me fëmijët e familjeve të dëmtuara nga tërmeti. Read More »

Muzeu Historik Kombëtar solidarizohet me familjet e dëmtuara nga tërmeti.

Pas tërmetit që preku Shqipërinë mëngjesin e 26 nëntorit, shumë banorë të qytetit të Durrësit dhe zonave të tjera, pas shpalljes si të pa banueshme të banesave të tyre, janë strehuar në hotel “Bonita”. Mes personave të prekur nga tërmeti ka dhe shumë fëmijë, të cilët pas situatës së krijuar ndodhen në një shok të …

Muzeu Historik Kombëtar solidarizohet me familjet e dëmtuara nga tërmeti. Read More »

Muzeu Historik Kombëtar së bashku me shkollën “Partizani” organizuan aktivitetin për 75-vjetorin e Çlirimit të Atdheut

Në kuadër të 75-vjetorit të Çlirimit të Atdheut, i cili përkon edhe me 55-vjetorin e krijimit të shkollës “Partizani” në Tiranë, nën kujdesin e Muzeut Historik Kombëtar organizoi një mbrëmje plot surpriza. Nëpërmjet kësaj feste nxënësit e gjimnazit nderuan këtë përvjetor, si dhe falenderuan kontributin e dhënë nga mësuesit ndër vite, ku në fokus ishin …

Muzeu Historik Kombëtar së bashku me shkollën “Partizani” organizuan aktivitetin për 75-vjetorin e Çlirimit të Atdheut Read More »

Shoqata Kulturore Atdhetare “Labëria” dhe Muzeu Historik Kombëtar organizuan sot, “Sesion Jubilar” me rastin e 75-vjetorit të çlirimit të Shqipërisë nga okupatorët nazi-fashistë gjatë Luftës së Dytë Botërore.

Në këtë konferencë me karakter historiko-përkujtimor kishte pjesëmarrës nga fusha të ndryshme të shoqërisë si gazetarë, artistë, historianë po ashtu ëdhe me pjesëmarrjen e autoriteteve të larta shtetërore si: ish Presidenti i Republikës, z.Alfred Moisiu, Zv. Ministri i Mbrojtjes z. Petro Koci, ish Ministri i jashtëm z. Paskal Milo, ish Ministri i Financave z. Arben …

Shoqata Kulturore Atdhetare “Labëria” dhe Muzeu Historik Kombëtar organizuan sot, “Sesion Jubilar” me rastin e 75-vjetorit të çlirimit të Shqipërisë nga okupatorët nazi-fashistë gjatë Luftës së Dytë Botërore. Read More »

“75-vjetori i çlirimit të Tiranës dhe Shqipërisë”

Në kuadër të 75-vjetorit të Çlirimit, gjimnazi “Ismail Qemali”, nën kujdesin e Muzeut Historik Kombëtar organizuan aktivitetin me titull “75-vjetori i çlirimit të Tiranës dhe Shqipërisë”. Nxënësit e shkollës përmblodhën momentet kryesore të Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare, nëpërmjet eseve, interpretime në poezi, rrëfimeve, si dhe informacioneve tekst, fotografik e filmik. Falenderit gjimnazi “Ismail Qemali” që zgjodhi …

“75-vjetori i çlirimit të Tiranës dhe Shqipërisë” Read More »

U çel sot ekspozita me titull ‘’Shqiptarët në Çeki’’

Në Muzeun Historik Kombëtar u çel sot ekspozita me titull ‘’Shqiptarët në Çeki’’, një bashkëpunim i Ambasadës Çeke në Tiranë, Muzeut Historik Kombëtar dhe fotografit Roland Tasho. Fjalën hapëse në këtë ekspozitë e mbajti ambasadori i Republikës Çeke në Tiranë, z. Jaroslav Ludva, i cili përshëndeti të pranishmit dhe shprehu kënaqesinë e veçantë për pjesëmarrjen …

U çel sot ekspozita me titull ‘’Shqiptarët në Çeki’’ Read More »

error: Content is protected !!