Aktivitete

Muzeu Historik Kombëtar së bashku me shkollën “Partizani” organizuan aktivitetin për 75-vjetorin e Çlirimit të Atdheut

Në kuadër të 75-vjetorit të Çlirimit të Atdheut, i cili përkon edhe me 55-vjetorin e krijimit të shkollës “Partizani” në Tiranë, nën kujdesin e Muzeut Historik Kombëtar organizoi një mbrëmje plot surpriza. Nëpërmjet kësaj feste nxënësit e gjimnazit nderuan këtë përvjetor, si dhe falenderuan kontributin e dhënë nga mësuesit ndër vite, ku në fokus ishin …

Muzeu Historik Kombëtar së bashku me shkollën “Partizani” organizuan aktivitetin për 75-vjetorin e Çlirimit të Atdheut Read More »

Shoqata Kulturore Atdhetare “Labëria” dhe Muzeu Historik Kombëtar organizuan sot, “Sesion Jubilar” me rastin e 75-vjetorit të çlirimit të Shqipërisë nga okupatorët nazi-fashistë gjatë Luftës së Dytë Botërore.

Në këtë konferencë me karakter historiko-përkujtimor kishte pjesëmarrës nga fusha të ndryshme të shoqërisë si gazetarë, artistë, historianë po ashtu ëdhe me pjesëmarrjen e autoriteteve të larta shtetërore si: ish Presidenti i Republikës, z.Alfred Moisiu, Zv. Ministri i Mbrojtjes z. Petro Koci, ish Ministri i jashtëm z. Paskal Milo, ish Ministri i Financave z. Arben …

Shoqata Kulturore Atdhetare “Labëria” dhe Muzeu Historik Kombëtar organizuan sot, “Sesion Jubilar” me rastin e 75-vjetorit të çlirimit të Shqipërisë nga okupatorët nazi-fashistë gjatë Luftës së Dytë Botërore. Read More »

“75-vjetori i çlirimit të Tiranës dhe Shqipërisë”

Në kuadër të 75-vjetorit të Çlirimit, gjimnazi “Ismail Qemali”, nën kujdesin e Muzeut Historik Kombëtar organizuan aktivitetin me titull “75-vjetori i çlirimit të Tiranës dhe Shqipërisë”. Nxënësit e shkollës përmblodhën momentet kryesore të Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare, nëpërmjet eseve, interpretime në poezi, rrëfimeve, si dhe informacioneve tekst, fotografik e filmik. Falenderit gjimnazi “Ismail Qemali” që zgjodhi …

“75-vjetori i çlirimit të Tiranës dhe Shqipërisë” Read More »

U çel sot ekspozita me titull ‘’Shqiptarët në Çeki’’

Në Muzeun Historik Kombëtar u çel sot ekspozita me titull ‘’Shqiptarët në Çeki’’, një bashkëpunim i Ambasadës Çeke në Tiranë, Muzeut Historik Kombëtar dhe fotografit Roland Tasho. Fjalën hapëse në këtë ekspozitë e mbajti ambasadori i Republikës Çeke në Tiranë, z. Jaroslav Ludva, i cili përshëndeti të pranishmit dhe shprehu kënaqesinë e veçantë për pjesëmarrjen …

U çel sot ekspozita me titull ‘’Shqiptarët në Çeki’’ Read More »

Mbahet konferenca shkencore me rastin e 75-vjetorit të vdekjes së Miss Mary Edith Durham

Pas hapjes së ekspozitës “Miss Mary Edith Durham”, me rastin e 75-vjetorit të vdekjes së “Mbretëreshës së Maleve” Mary Edith Durham (1863-1944), me fotografi dhe skica të realizuara nga Edith Durhami gjatë udhëtimeve nëpër viset shqiptare, u zhvillua konferenca shkencore me pjesëmarrjen e studiuesve të fushave të ndryshme, të cilët me kumtesat e tyre sollën …

Mbahet konferenca shkencore me rastin e 75-vjetorit të vdekjes së Miss Mary Edith Durham Read More »

Muzeu Historik Kombëtar çeli sot, ekspozitën “Miss Mary Edith Durham”

Muzeu Historik Kombëtar çeli sot, ekspozitën “Miss Mary Edith Durham” me rastin e 75-vjetorit të vdekjes së “Mbretëreshës së Maleve” Mary Edith Durham (1863-1944), artiste, shkrimtare e shquar britanike që u bë e famshme për shkrimet e saj antroplogjike rreth jetës së Shqipërisë në fund të shek. XIX dhe fillim shekullit XX. Ekspozita përmban fotografi …

Muzeu Historik Kombëtar çeli sot, ekspozitën “Miss Mary Edith Durham” Read More »

Konkursi Final i Historisë për Çlirimin e Atdheut organizohet në Muzeun Historik Kombëtar.

Në kuadër të 75-vjetorit të Çlirimit të Shqipërisë, Drejtoria e Përgjithshme e Arsimit Parauniversitar, nën kujdesin e Muzeut Historik Kombëtar organizoi Konkursin e Historisë për shkollat e mesme të Tiranës. Shkollat finaliste ishin “Ismail Qemali”, “Partizani”, “Sami Frashëri” dhe “Sadik Stravileci”. Në fjalën përshëndetëse, Dr. Dorian Koçi, drejtori i Muzeut Historik Kombëtar, falenderoi nxënësit, trupën …

Konkursi Final i Historisë për Çlirimin e Atdheut organizohet në Muzeun Historik Kombëtar. Read More »

“Simpoziumi i 8-të Shkencor i Polifonisë (Bylis 2018)”.

Sot, në Muzeun Historik Kombëtar, u bë promovimi i librit “Simpoziumi i 8-të Shkencor i Polifonisë (Bylis 2018)”. Ky aktivitet u organizua nga Shoqata Polikulturore Artistike “Polifonia Shqiptare” në bashkëpunim me Muzeun Historik Kombëtar. Ky libër ka për autor Yzeir Llanaj. Z. Llanaj ka qënë aktivist që në moshën fëminore, sot përfaqësues në festivale Kombëtare …

“Simpoziumi i 8-të Shkencor i Polifonisë (Bylis 2018)”. Read More »

Dje, në ambientet e Bankës së Shqipërisë, u organizua Konferenca e Tretë e Muzeut të Bankës së Shqipërisë, me temë: “Muzetë dhe edukimi në të ardhmen”.

Në këtë konferencë ishin pjesëmarrës punonjës muzeumesh, ekspertë, kërkues në fushën e muzeologjisë dhe edukimit, për të prezantuar e diskutuar gjetjet e studimeve apo përvojat e tyre në këtë fushë, duke u fokusuar në rolin që muzetë dhe edukimi do të kenë në të ardhmen, në kulturën dhe mirëqenien e vendit. Punimet e Konferencës III …

Dje, në ambientet e Bankës së Shqipërisë, u organizua Konferenca e Tretë e Muzeut të Bankës së Shqipërisë, me temë: “Muzetë dhe edukimi në të ardhmen”. Read More »

Në kuadër të 75-vjetorit të Çlirimit të Atdheut, gjimnazi “Sami Frashëri”, nën kujdesin e Muzeut Historik Kombëtar organizoi aktivitetin me titull “Shqipëria gjatë Luftës së Dytë Botërore dhe Çlirimi i Tiranës”.

Nxënësit e gjimnazit “Sami Frashëri” folën mbi ngjarjet që kanë ndodhur në Shqipëri gjatë Luftës II Botërore, të studiuara nga historiani Bernd Fisher, të sjella me fakte reale dhe konkrete. Gjimnazistët u ndalën në momentet kyçe të pushtimit fashist, zbarkimin e trupave fashiste në territorin e Shqipërisë, aleancat, ngritjen dhe vendosjen e institucioneve fashiste si …

Në kuadër të 75-vjetorit të Çlirimit të Atdheut, gjimnazi “Sami Frashëri”, nën kujdesin e Muzeut Historik Kombëtar organizoi aktivitetin me titull “Shqipëria gjatë Luftës së Dytë Botërore dhe Çlirimi i Tiranës”. Read More »

error: Content is protected !!