aktiviteteDheNjoftime

Pjesë nga thesari i një kombi…

Ikona ”Mbledhja e kryeengjëjve”   Ikona “Mbledhja e kryeengjëjve” është pikturuar nga ikonografët Kostandin dhe Athanas Zografi. Mbi ikonë shënohet 25 janar 1786, që është data e realizimit të saj. Ikona e ka prejardhjen nga kisha e Shën Nikollës në Perondi të Beratit. Në ikonë paraqiten kryeengjëjt dhe pas tyre, engjëj të tjerë. Në qendër …

Pjesë nga thesari i një kombi… Read More »

Pjesë nga thesari i një kombi…

Ikona ‪#‎Shpërfytyrimi Ikona e Shpërfytyrimit është pikturuar nga David Selenica në shek. XVIII. Ajo është sjellë në Muzeun Historik Kombëtar nga kisha e Shën Kollit në Voskopojë. Krishti së bashku me dishepujt Pjetrin, Jakobin e Joanin u ngjitën në malin Tabor, që të faleshin. Në malin Tabor dishepujt panë shpërfytyrimin e Krishtit. Figura qendrore e …

Pjesë nga thesari i një kombi… Read More »

Ditet E Albanologjise

Në kuadër të edicionit të gjashtë të veprimtarive “Ditët e Albanologjisë” organizuar nga Qendra e Studimeve Albanologjike dhe Muzeu Historik Kombëtar u mbajt sot, në ambientet e muzeut, konferenca shkencore “Nga komunizmi drejt demokracisë: tranzicioni shqiptar”, ku drejtori i Muzeut Historik Kombëtar z.Melsi Labi mbajti kumtesën “Situata në Ballkan në fund të viteve ’80 të …

Ditet E Albanologjise Read More »

error: Content is protected !!