admin

Promovohet katalogu “Rilindja Kombëtare dhe Pavarësia Shqiptare në Muzeun Historik Kombëtar”

Në kuadër të 144-vjetorit të Lidhjes Shqiptare të Prizrenit, Muzeu Historik Kombëtar organizoi sot në ambientet e Pavijonit të Rilindjes Kombëtare promovimin e katalogut “Rilindja Kombëtare dhe Pavarësia Shqiptare në Muzeun Historik Kombëtar”. Në fjalën e tij Drejtori i Muzeut Historik Kombëtar, Dr. Dorian Koçi, u shpreh se: “Sot është një ditë e shënuar pasi …

Promovohet katalogu “Rilindja Kombëtare dhe Pavarësia Shqiptare në Muzeun Historik Kombëtar” Read More »

Në kuadër të 9 Majit, “Ditës së Evropës”, organizohet aktiviteti midis ‘Muzeu Historik Kombëtar’ dhe gjimnazit “Sami Frashëri” Tiranë

Në kuadër të 9 Majit, “Ditës së Evropës”, Muzeu Historik Kombëtar në bashkëpunim me gjimnazin “Sami Frashëri” Tiranë, organizuan aktivitetn mbi vlerat, parimet dhe standartet e Bashkimit Evropian. Evropa për popullin shqiptar, është një prioritet që ka arritur të gjejë tashmë konsensus nga të gjitha forcat politike, sepse ata të ardhmen dhe zhvillimin e tyre …

Në kuadër të 9 Majit, “Ditës së Evropës”, organizohet aktiviteti midis ‘Muzeu Historik Kombëtar’ dhe gjimnazit “Sami Frashëri” Tiranë Read More »

Drejtori i Muzeut Historik Kombëtar z. Dorian Koçi pret Ambasadorin e Mbretërisë së Hollandës në Shqipëri, Sh.T. Z. Reinout Vos

Sot, drejtori i Muzeut Historik Kombëtar z. Dorian Koçi priti Ambasadorin e Mbretërisë së Hollandës në Shqipëri, Sh.T. Z. Reinout Vos dhe bashkëshorten e tij.Fillimisht u zhvillua një takim me drejtorin e Muzeut Historik Kombëtar, Dr. Dorian Koçi, ku u fol për mundësinë e krijimit të urave të bashkëpunimet mes Muzeut Historik Kombëtar dhe muzeve …

Drejtori i Muzeut Historik Kombëtar z. Dorian Koçi pret Ambasadorin e Mbretërisë së Hollandës në Shqipëri, Sh.T. Z. Reinout Vos Read More »

Muzeu Historik Kombëtar kremtoi 40-vjetorin e inaugurimit të tij

Në datat 28 dhe 29 Tetor Muzeu Historik Kombëtar kremtoi 40-vjetorin e inaugurimit të tij. Ky vit jubilar u manifestua përmes Konferencës Ndërkombëtare Muzeologjike “Muzetë përtërijnë të ardhmen” dhe Ekspozitës “Kur ndërtohej Muzeu Historik Kombëtar”. Konferenca Ndërkombëtare Muzeologjike “Muzetë Përtërijnë të Ardhmen”, pati si qëllim përkujtimin e 40-vjetorit të inaugurimit të Muzeu Historik Kombëtar duke …

Muzeu Historik Kombëtar kremtoi 40-vjetorin e inaugurimit të tij Read More »

Ekspozita me titull “Rrugëtim – Ismail Qemali ndër vite” udhëton drejt qytetit të lindjes së Ismail Qemalit, në përkujtim të 101-vjetorit të vdekjes.

Ekspozita është realizuar nga Muzeu Historik Kombëtar për të kujtuar Ismail Qemalin dhe kontributin e tij të paçmuar për kombin shqiptar. Ekspozita është konceptuar si një rrugëtim i jetës së Ismail Qemalit, gjatë gjithë veprimtarisë së tij në administratën shtetërore, por dhe dallimi si një njeri me ide liberale dhe reformatore. Në ceremoninë e hapjes …

Ekspozita me titull “Rrugëtim – Ismail Qemali ndër vite” udhëton drejt qytetit të lindjes së Ismail Qemalit, në përkujtim të 101-vjetorit të vdekjes. Read More »

Ambasadorja e Sheteteve të Bashkuara të Amerikës, znj.Yuri Kim viziton Muzeun Historik Kombëtar

Sot, patëm kënaqësinë të mirëprisnim në muzeun tonë Ambasadoren e Sheteteve të Bashkuara të Amerikës, znj.Yuri Kim. E shoqëruar nga drejtori i Muzeut Historik Kombëtar, Dr. Dorian Koçi, ambasadorja Kim u njoh me historinë e vendit tonë nëpërmjet objekteve të ekspozuara në pavijonet e Muzeut Historik Kombëtar. Gjatë rrugëtimit në historinë e shqiptarëve, znj. Yuri …

Ambasadorja e Sheteteve të Bashkuara të Amerikës, znj.Yuri Kim viziton Muzeun Historik Kombëtar Read More »

“Religion in Albania – the Albanian way”

The Albanian Institute of Integration and Development, the National Historical Museum, the Religious Communities of Albania, the General Directorate of Archives, International and Albanian Higher Education Institutions organized today an exhibition titled “Religion in Albania – the Albanian Way”. The goal is to promote and cultivate the distinguished values of Albanian society and coexistence in …

“Religion in Albania – the Albanian way” Read More »

error: Content is protected !!