aktiviteteDheNjoftime

Njoftim

Në zbatim të Urdhërit të Ministrit të Kulturës Nr. 715, datë 10.12.2019, nga data 1 Janar 2020 tarifat e hyrjes në muze dhe parqe arkeologjike ndryshojnë: Bileta në Muzeun Historik Kombëtar bëhet 500 lekë/personi për hyrje individuale dhe 400 lekë/personi për grupet mbi 12 persona. Fëmijët nën moshën 12 vjeç hyrja falas. Përfitojnë çmim të …

Njoftim Read More »

Muzeu Historik Kombëtar ju uron Gëzuar 2020!

 Faleminderit gjithë miqve dhe dashamirësve të muzeut për mbështetjen dhe bashkëpunimet e suksesshme! Qoftë një vit i mbarë, ëndrrash të realizuara e projektesh të reja!

Gjatë vitit 2019 Muzeu Historik Kombëtar ka botuar tre libra nën logon e tij.

“Studime Muzeologjike 9”, qëllimi kryesor i kësaj reviste shkencore tashmë ndërkombëtare në vitin e 9 të botimit është: të stimulojë debatin rreth vlerave të trashëgimisë kulturore shqiptare. Nëpërmjet revistës “Studime Muzeologjike”, Muzeu Historik Kombëtar nxit dhe inkurajon veprimtarinë kërkimore-shkencore në fushën e muzeologjisë, historisë, konservimit dhe restaurimit. Katalogu “Thesare të Muzeut Historik Kombëtar” shqip-frëngjisht, vjen …

Gjatë vitit 2019 Muzeu Historik Kombëtar ka botuar tre libra nën logon e tij. Read More »

“Arkeologu i Vogël” viziton shkollën 9-vjeçare “Avni Rustemi”

“Arkeologu i Vogël” shkon në ambientet e shkollës. Sot, Sektori i Programeve Edukative ishte në shkollën 9-vjeçare “Avni Rustemi” në Tiranë për të mësuar si të zbulojnë objektet e lashtësisë. “Arkeologu i vogël” është një projekt, i cili ka si qëllim të bëjë pjesë të gërmimeve arkeologjike fëmijët nga mosha 7-11 vjeç dhe përdorimi i …

“Arkeologu i Vogël” viziton shkollën 9-vjeçare “Avni Rustemi” Read More »

Promovimi i librit “Dokumente diplomatike italiane për historinë e shqiptarëve (1912)”

 Muzeu Historik Kombëtar, si institucioni më i madh i memories kombëtare në vend, organizoi promovimin e librit “Dokumente diplomatike italiane për historinë e shqiptarëve (1912) të studiuesit Paulin Marku. Nuk është rastësore që Dr. Paulin Marku zgjodhi Muzeun Historik Kombëtar për të bërë promovimin e librit të tij, sepse ai bën pjesë në rrethin e …

Promovimi i librit “Dokumente diplomatike italiane për historinë e shqiptarëve (1912)” Read More »

Pomovimi i librit “Dokumente diplomatike italiane për historinë e shqiptarëve (1912)”

Akademia e Studimeve Albanologjike dhe Muzeu Historik Kombëtar, më 18 dhjetor 2019, ora 11:00 organizojnë promovimin e librit “Dokumente diplomatike italiane për historinë e shqiptarëve (1912) të studiuesit Paulin Marku. Promovimi do të bëhet në sallën “Libri Akademik” pranë Akademisë së Shkencave të Shqipërisë. Dr. Paulin Marku bën pjesë në rrethin e miqve të Muzeut …

Pomovimi i librit “Dokumente diplomatike italiane për historinë e shqiptarëve (1912)” Read More »

“Të zhdukur në diktaturë. E shkuara e pakryer”

Ekspozita “Të zhdukur në diktaturë. E shkuara e pakryer”, vjen si një bashkëpunim dinjitoz i Autoritetit për Informimin mbi Dokumentet e ish-Aigurimit të Shtetit, Institute of Commission for Missing Persons (ICMP), Institutit për Integrimin e të Përndjekurve, Fondacionit Konrad Adenauer Stiftung dhe Muzeut Historik Kombëtar. Të ftuar në këtë aktivitet ishin: Kryetari i Bashkisë së …

“Të zhdukur në diktaturë. E shkuara e pakryer” Read More »

“The Luxury of Italian Style, home, hotel, living space – by Simone Micheli”

Në ambientet e Muzeut Historik Kombëtar është hapur ditën e djeshme ekspozita “The Luxury of Italian Style, home, hotel, living space – by Simone Micheli”. Mbështetur nga Ambasada e Italisë në Tiranë, Agjencia ICE, Instituti Italian i Kulturës në Tiranë dhe Dhoma e Tregtisë Italiane në Shqipëri (CCIA), me bashkëpunimin e Muzeut Historik Kombëtar, ekspozita …

“The Luxury of Italian Style, home, hotel, living space – by Simone Micheli” Read More »

Muzeu Historik Kombëtar vazhdoi edhe ditën e sotme me aktivitetete edukative-argëtuese me fëmijët e familjeve të dëmtuara nga tërmeti.

Muzeu Historik Kombëtar shkoi aty ku ndodhen fëmijët e prekur nga tërmeti i 26 nëntorit. Për të kthyer sado pak buzëqeshjen fëmijëve që ndodhen në resort “Rafaelo” në Shëngjin, por edhe të gjithëve banorëve aty, Muzeu Historik Kombëtar prezantoi projektet “Muzeu Lëvizës” dhe “Arkeologu i vogël”. Fëmijët kaluan disa orë duke u njohur me historikun …

Muzeu Historik Kombëtar vazhdoi edhe ditën e sotme me aktivitetete edukative-argëtuese me fëmijët e familjeve të dëmtuara nga tërmeti. Read More »

U hap ekspozita fotografike “Bauhaus

Në ambientet e Muzeut Historik Kombëtar me rastin e 100-vjetorit të “Weimarer Bauhaus” Ambasada e Republikës Federale të Gjermanisë në Tiranë në bashkëpunim me Muzeun Historik Kombëtar përmbyllën ekspozitën fotografike me subjekt arkitekturën, me autor fotografin berlinez Jean Molitor. Fjalën hapëse në këtë ekspozitë e mbajti Ambasadori i Gjermanisë në vendin tonë, z.Peter Zingraf, i …

U hap ekspozita fotografike “Bauhaus Read More »

error: Content is protected !!