Aktivitete

“Arkeologu i Vogël” viziton shkollën 9-vjeçare “Avni Rustemi”

“Arkeologu i Vogël” shkon në ambientet e shkollës. Sot, Sektori i Programeve Edukative ishte në shkollën 9-vjeçare “Avni Rustemi” në Tiranë për të mësuar si të zbulojnë objektet e lashtësisë. “Arkeologu i vogël” është një projekt, i cili ka si qëllim të bëjë pjesë të gërmimeve arkeologjike fëmijët nga mosha 7-11 vjeç dhe përdorimi i …

“Arkeologu i Vogël” viziton shkollën 9-vjeçare “Avni Rustemi” Read More »

Promovimi i librit “Dokumente diplomatike italiane për historinë e shqiptarëve (1912)”

 Muzeu Historik Kombëtar, si institucioni më i madh i memories kombëtare në vend, organizoi promovimin e librit “Dokumente diplomatike italiane për historinë e shqiptarëve (1912) të studiuesit Paulin Marku. Nuk është rastësore që Dr. Paulin Marku zgjodhi Muzeun Historik Kombëtar për të bërë promovimin e librit të tij, sepse ai bën pjesë në rrethin e …

Promovimi i librit “Dokumente diplomatike italiane për historinë e shqiptarëve (1912)” Read More »

“Të zhdukur në diktaturë. E shkuara e pakryer”

Ekspozita “Të zhdukur në diktaturë. E shkuara e pakryer”, vjen si një bashkëpunim dinjitoz i Autoritetit për Informimin mbi Dokumentet e ish-Aigurimit të Shtetit, Institute of Commission for Missing Persons (ICMP), Institutit për Integrimin e të Përndjekurve, Fondacionit Konrad Adenauer Stiftung dhe Muzeut Historik Kombëtar. Të ftuar në këtë aktivitet ishin: Kryetari i Bashkisë së …

“Të zhdukur në diktaturë. E shkuara e pakryer” Read More »

“The Luxury of Italian Style, home, hotel, living space – by Simone Micheli”

Në ambientet e Muzeut Historik Kombëtar është hapur ditën e djeshme ekspozita “The Luxury of Italian Style, home, hotel, living space – by Simone Micheli”. Mbështetur nga Ambasada e Italisë në Tiranë, Agjencia ICE, Instituti Italian i Kulturës në Tiranë dhe Dhoma e Tregtisë Italiane në Shqipëri (CCIA), me bashkëpunimin e Muzeut Historik Kombëtar, ekspozita …

“The Luxury of Italian Style, home, hotel, living space – by Simone Micheli” Read More »

Muzeu Historik Kombëtar vazhdoi edhe ditën e sotme me aktivitetete edukative-argëtuese me fëmijët e familjeve të dëmtuara nga tërmeti.

Muzeu Historik Kombëtar shkoi aty ku ndodhen fëmijët e prekur nga tërmeti i 26 nëntorit. Për të kthyer sado pak buzëqeshjen fëmijëve që ndodhen në resort “Rafaelo” në Shëngjin, por edhe të gjithëve banorëve aty, Muzeu Historik Kombëtar prezantoi projektet “Muzeu Lëvizës” dhe “Arkeologu i vogël”. Fëmijët kaluan disa orë duke u njohur me historikun …

Muzeu Historik Kombëtar vazhdoi edhe ditën e sotme me aktivitetete edukative-argëtuese me fëmijët e familjeve të dëmtuara nga tërmeti. Read More »

U hap ekspozita fotografike “Bauhaus

Në ambientet e Muzeut Historik Kombëtar me rastin e 100-vjetorit të “Weimarer Bauhaus” Ambasada e Republikës Federale të Gjermanisë në Tiranë në bashkëpunim me Muzeun Historik Kombëtar përmbyllën ekspozitën fotografike me subjekt arkitekturën, me autor fotografin berlinez Jean Molitor. Fjalën hapëse në këtë ekspozitë e mbajti Ambasadori i Gjermanisë në vendin tonë, z.Peter Zingraf, i …

U hap ekspozita fotografike “Bauhaus Read More »

Muzeu Historik Kombëtar vazhdon me aktivitetet edukative-argëtuese me fëmijët e familjeve të dëmtuara nga tërmeti.

Muzeu Historik Kombëtar shkoi aty ku ndodhen fëmijët e prekur nga tërmeti i 26 nëntorit. Për të kthyer sado pak buzëqeshjen fëmijëve që ndodhen në hotel “Casa” në Durrës, por edhe të gjithëve banorëve aty, Muzeu Historik Kombëtar prezantoi projektet “Muzeu Lëvizës” dhe “Arkeologu i vogël”. Fëmijët kaluan disa orë duke u njohur me historikun …

Muzeu Historik Kombëtar vazhdon me aktivitetet edukative-argëtuese me fëmijët e familjeve të dëmtuara nga tërmeti. Read More »

Muzeu Historik Kombëtar vazhdon me aktivitetete edukative-argëtuese me fëmijët e familjeve të dëmtuara nga tërmeti.

Muzeu Historik Kombëtar shkoi aty ku ndodhen fëmijët e prekur nga tërmeti i 26 nëntorit. Për të kthyer sado pak buzëqeshjen fëmijëve që ndodhen në hotel “Fafa” në Golem, por edhe të gjithëve banorëve aty, Muzeu Historik Kombëtar prezantoi projektet “Muzeu Lëvizës” dhe “Arkeologu i vogël”. Fëmijët kaluan disa orë duke u njohur me historikun …

Muzeu Historik Kombëtar vazhdon me aktivitetete edukative-argëtuese me fëmijët e familjeve të dëmtuara nga tërmeti. Read More »

Muzeu Historik Kombëtar vazhdon me aktivitetete edukative-argëtuese me fëmijët e familjeve të dëmtuara nga tërmeti.

Muzeu Historik Kombëtar shkoi aty ku ndodhen fëmijët e prekur nga tërmeti i 26 nëntorit. Për të kthyer sado pak buzëqeshjen fëmijëve që ndodhen në hotel “Aler”, Golem, por edhe të gjithëve banorëve aty, Muzeu Historik Kombëtar prezantoi projektet “Muzeu Lëvizës” dhe “Arkeologu i vogël”. Fëmijët kaluan disa orë duke u njohur me historikun e …

Muzeu Historik Kombëtar vazhdon me aktivitetete edukative-argëtuese me fëmijët e familjeve të dëmtuara nga tërmeti. Read More »

Muzeu Historik Kombëtar solidarizohet me familjet e dëmtuara nga tërmeti.

Pas tërmetit që preku Shqipërinë mëngjesin e 26 nëntorit, shumë banorë të qytetit të Durrësit dhe zonave të tjera, pas shpalljes si të pa banueshme të banesave të tyre, janë strehuar në hotel “Bonita”. Mes personave të prekur nga tërmeti ka dhe shumë fëmijë, të cilët pas situatës së krijuar ndodhen në një shok të …

Muzeu Historik Kombëtar solidarizohet me familjet e dëmtuara nga tërmeti. Read More »

error: Content is protected !!