admin

Projekti “Arkeologu i vogël” Fëmijë të kampit veror “Faik Konica” vizituan Muzeun Historik Kombëtar

Fëmijët të shoqëruar edhe nga mësuesit e tyre, si fillim bënë një guidë në muze. Ata u njohën imtësisht me Pavijonin e Lashtësisë dhe me objektet e zbuluara në vite prej ekspeditave arkeologjike. Më pas ata u drejtuan për në atrium ku zhvilluan pjesën tjetër të aktivitetit, që kishte të bënte me imitimin e gërmimeve …

Projekti “Arkeologu i vogël” Fëmijë të kampit veror “Faik Konica” vizituan Muzeun Historik Kombëtar Read More »

NJOFTIM për vend të lirë pune “Specialist”, në MUZEUN HISTORIK KOMBËTAR

Në mbështetje të dispozitave të Ligjit 7961, datë 12.07.1995 “Kodi i Punës”, i ndryshuar, në Rregulloren e Organizimit dhe Funksionimit të Brendshëm së Muzeut Historik Kombëtar miratuar me Urdhrin Nr. 509 datë 09.12.2020 të Ministrit të Kulturës, si edhe në të gjithë legjislacionin shqiptar në fuqi, Muzeu Historik Kombëtar shpall procedurat e konkurimit: Ø 1 …

NJOFTIM për vend të lirë pune “Specialist”, në MUZEUN HISTORIK KOMBËTAR Read More »

NJOFTIM për vend të lirë pune “Specialist” në MUZEUN HISTORIK KOMBËTAR

Në mbështetje të dispozitave të Ligjit 7961, datë 12.07.1995 “Kodi i Punës”, i ndryshuar, në Rregulloren e Organizimit dhe Funksionimit të Brendshëm së Muzeut Historik Kombëtar miratuar me Urdhrin Nr. 509 datë 09.12.2020 të Ministrit të Kulturës, si edhe në të gjithë legjislacionin shqiptar në fuqi, Muzeu Historik Kombëtar shpall procedurat e konkurimit: Ø 1 (një) …

NJOFTIM për vend të lirë pune “Specialist” në MUZEUN HISTORIK KOMBËTAR Read More »

Muzeu Historik Kombëtar, në bashkëpunim me Akademinë e Studimeve Albanologjike, organizuan leksionin e hapur me temë “100 vjet marrëdhënie shqiptaro-amerikane (1922-2022)”

I ftuar nderi për të referuar rreth historikut të këtyre marrëdhënieve dhe lidhjeve të ngushta mes dy kombeve tona ishte prof. dr. Hamit Kaba, studiues në Akademinë e Studimeve Albanologjike.Të pranishëm në këtë veprimtari ishin ambasadorja e ShBA-ve në Shqipëri, Yuri Kim, si dhe diplomatë dhe studiues të historisë dhe marrëdhënieve ndërkombëtare.Në fjalën e tij …

Muzeu Historik Kombëtar, në bashkëpunim me Akademinë e Studimeve Albanologjike, organizuan leksionin e hapur me temë “100 vjet marrëdhënie shqiptaro-amerikane (1922-2022)” Read More »

Promovohet katalogu “Rilindja Kombëtare dhe Pavarësia Shqiptare në Muzeun Historik Kombëtar”

Në kuadër të 144-vjetorit të Lidhjes Shqiptare të Prizrenit, Muzeu Historik Kombëtar organizoi sot në ambientet e Pavijonit të Rilindjes Kombëtare promovimin e katalogut “Rilindja Kombëtare dhe Pavarësia Shqiptare në Muzeun Historik Kombëtar”. Në fjalën e tij Drejtori i Muzeut Historik Kombëtar, Dr. Dorian Koçi, u shpreh se: “Sot është një ditë e shënuar pasi …

Promovohet katalogu “Rilindja Kombëtare dhe Pavarësia Shqiptare në Muzeun Historik Kombëtar” Read More »

Në kuadër të 9 Majit, “Ditës së Evropës”, organizohet aktiviteti midis ‘Muzeu Historik Kombëtar’ dhe gjimnazit “Sami Frashëri” Tiranë

Në kuadër të 9 Majit, “Ditës së Evropës”, Muzeu Historik Kombëtar në bashkëpunim me gjimnazin “Sami Frashëri” Tiranë, organizuan aktivitetn mbi vlerat, parimet dhe standartet e Bashkimit Evropian. Evropa për popullin shqiptar, është një prioritet që ka arritur të gjejë tashmë konsensus nga të gjitha forcat politike, sepse ata të ardhmen dhe zhvillimin e tyre …

Në kuadër të 9 Majit, “Ditës së Evropës”, organizohet aktiviteti midis ‘Muzeu Historik Kombëtar’ dhe gjimnazit “Sami Frashëri” Tiranë Read More »

Drejtori i Muzeut Historik Kombëtar z. Dorian Koçi pret Ambasadorin e Mbretërisë së Hollandës në Shqipëri, Sh.T. Z. Reinout Vos

Sot, drejtori i Muzeut Historik Kombëtar z. Dorian Koçi priti Ambasadorin e Mbretërisë së Hollandës në Shqipëri, Sh.T. Z. Reinout Vos dhe bashkëshorten e tij.Fillimisht u zhvillua një takim me drejtorin e Muzeut Historik Kombëtar, Dr. Dorian Koçi, ku u fol për mundësinë e krijimit të urave të bashkëpunimet mes Muzeut Historik Kombëtar dhe muzeve …

Drejtori i Muzeut Historik Kombëtar z. Dorian Koçi pret Ambasadorin e Mbretërisë së Hollandës në Shqipëri, Sh.T. Z. Reinout Vos Read More »

Muzeu Historik Kombëtar kremtoi 40-vjetorin e inaugurimit të tij

Në datat 28 dhe 29 Tetor Muzeu Historik Kombëtar kremtoi 40-vjetorin e inaugurimit të tij. Ky vit jubilar u manifestua përmes Konferencës Ndërkombëtare Muzeologjike “Muzetë përtërijnë të ardhmen” dhe Ekspozitës “Kur ndërtohej Muzeu Historik Kombëtar”. Konferenca Ndërkombëtare Muzeologjike “Muzetë Përtërijnë të Ardhmen”, pati si qëllim përkujtimin e 40-vjetorit të inaugurimit të Muzeu Historik Kombëtar duke …

Muzeu Historik Kombëtar kremtoi 40-vjetorin e inaugurimit të tij Read More »

Ekspozita me titull “Rrugëtim – Ismail Qemali ndër vite” udhëton drejt qytetit të lindjes së Ismail Qemalit, në përkujtim të 101-vjetorit të vdekjes.

Ekspozita është realizuar nga Muzeu Historik Kombëtar për të kujtuar Ismail Qemalin dhe kontributin e tij të paçmuar për kombin shqiptar. Ekspozita është konceptuar si një rrugëtim i jetës së Ismail Qemalit, gjatë gjithë veprimtarisë së tij në administratën shtetërore, por dhe dallimi si një njeri me ide liberale dhe reformatore. Në ceremoninë e hapjes …

Ekspozita me titull “Rrugëtim – Ismail Qemali ndër vite” udhëton drejt qytetit të lindjes së Ismail Qemalit, në përkujtim të 101-vjetorit të vdekjes. Read More »

Ambasadorja e Sheteteve të Bashkuara të Amerikës, znj.Yuri Kim viziton Muzeun Historik Kombëtar

Sot, patëm kënaqësinë të mirëprisnim në muzeun tonë Ambasadoren e Sheteteve të Bashkuara të Amerikës, znj.Yuri Kim. E shoqëruar nga drejtori i Muzeut Historik Kombëtar, Dr. Dorian Koçi, ambasadorja Kim u njoh me historinë e vendit tonë nëpërmjet objekteve të ekspozuara në pavijonet e Muzeut Historik Kombëtar. Gjatë rrugëtimit në historinë e shqiptarëve, znj. Yuri …

Ambasadorja e Sheteteve të Bashkuara të Amerikës, znj.Yuri Kim viziton Muzeun Historik Kombëtar Read More »