Në kuadër të programit Edukimi Përmes Kulturës, Muzeu Historik Kombëtar organizoi aktivitetin “Muzeu im” në shkollën 9-vjeçare “Misto Mame” në Tiranë.

“Edukimi përmes kulturës” shkon edhe në ambientet e shkollave. Muzeu Historik Kombëtar shkoi sot, në shkollën 9-vjeçare “Misto Mame” në Tiranë, për të zhvilluar aktivitetin “Muzeu im”. Nxënësit kishin sjellë nga shtëpitë e tyre objekte të vjetra, që në kalimin e viteve dashur padashur kanë marrë dhe vlera muzeale. Një lugë bakri, një radio e vjetër dhe një bucel druri me punim dore. Nxënësit ishin impenjuar për të nxjerrë nga errësira, ku mbaheshin të fshehura prej vitesh objekte që dikur ishin përdorur nga gjyshet apo gjyshërit e tyre. Gjithashtu, fëmijët treguan edhe histori për objekte që ruanin në shtëpitë e tyre por që nuk mund ti sillnin për arsye përmasash si qilima, vegla muzikore etj. Eksperienca e nxënësve për risjelljen në vëmendje të objekteve të vjetra e që marrin vlera muzeale vjen si vazhdimësi e projektit “Muzeu im’’, inicuar nga Sektori i Programeve Edukative në Muzeun Historik Kombëtar. Në këtë projekt çdo qytetar mund të ekspozojë objekte të vjetra të trashëguara nga të parët e tyre. Ky projekt ka për qëllim që edhe qytetarët të jenë më afër muzeut dhe muzeu të jetë më afër shkollave duke sjellë sendet e tyre të vjetra.

48379513_2310756228987137_3146092385025392640_o 48404774_2310755565653870_2557182077309026304_o 48426218_2310755215653905_3291775158854877184_n48954486_2310756512320442_8620448573701488640_o

 

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

error: Content is protected !!